Habbie fortsätter sin tillväxtresa med tre nya investerare

30 maj 2024

Pressmeddelande

Karlstadbaserade Habbie HealthTech AB fortsätter sin tillväxtresa och stärker sin kassa med ett tillskott på 7 miljoner kronor. Bolaget grundades 2022 och utvecklar och säljer den digitala tjänsten Habbie för rehabilitering, habilitering och förebyggande träning. Investeringarna markerar en ny milstolpe för Habbie och kommer att användas för att stärka och utveckla bolagets erbjudanden och marknadsbearbetning ytterligare.

De nya investerarna som går in i Habbie är:

- NWT Invest: NWT Invest är ett dotterbolag inom NWT Gruppen som fokuserar på att investera riskkapital i intressanta objekt i olika faser och av olika storlekar. Investeringarna knyter antingen an till koncernens geografiska områden och/eller till verksamhetens affärsområden. 

- Gorilla Capital: Ett finskt VC-bolag som investerar i ambitiösa,  trovärdiga och uthålliga team som använder innovativ teknologi för att lösa konkreta problem. Gorilla Capital investerar i bolag i Finland, Estland, Danmark och Sverige.

- Almi Invest: Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och innovativa tillväxtföretag. Totalt förvaltar Almi Invest cirka 3,5 miljarder kronor.

Almi Invest NMS AB, med ansvar för investeringar i Värmland, Dalarna och Gävleborg, är det regionala riskkapitalbolaget som genomför investeringen i Habbie HealthTech AB.

Dessa investeringar bekräftar inte bara Habbies potential och värde utan ger också den kapitalinjektion som behövs för att expandera verksamheten.

“Vi har följt Habbies utveckling under ett par år där vi sett att bolaget lyckats ta en konkret problemställning och lösa det med en innovativ tjänst som är mycket uppskattad hos kund och användare. Vi är imponerade av teamet bakom Habbie som visat en stark uthållighet och vilja att ta sig framåt”, säger Henrik Larsson, Investment Manager Almi Invest Norra Mellansverige AB.

Habbie fortsätter att utveckla hälsovårdssektorn genom att erbjuda enkel tillgång till rehabilitering och träning som faktiskt blir av. Under det senaste året har en rad nya kunder tillkommit, både i Sverige och utomlands. 

”Habbie är ett bolag med en innovativ digital lösning som inte bara har potential för att slå igenom affärsmässigt utan även en tjänst som hjälper till att minska krämporna som uppstår med en alltmer åldrande befolkning som i sig är ett växande samhällsproblem” säger Sture Bergman, VD NWT Invest. 

Habbie är dedikerat till att förändra hur rehabilitering, habilitering och förebyggande träning utförs genom innovativa digitala lösningar. Tjänsten är utvecklad med utgångspunkt i enkelhet och användarvänlighet med fokus på äldre människor som behöver träna hemma eller på boenden, men den fungerar även väl för andra målgrupper.

"Vi är glada över att våra nya investerare delar vår mission att bidra till att lösa den globala hälsoutmaningen, och välkomnar NWT Invest, Gorilla Capital och Almi Invest i vår ägargrupp", säger Martin Larsson, VD för Habbie HealthTech AB. 

Kontakt:

Martin Larsson

VD, Habbie HealthTech AB

martin@habbie.se

+46 706 985551

Habbie fortsätter sin tillväxtresa med tre nya investerareTillbaka till nyheter